slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4
DRUŠTVENI CENTAR
Aktivna zona, organizovanjem edukativnih radionica, predavanja i diskusija, informiše i edukuje građane o relevantnim temama za život u društvenoj zajednici.
 
Putem Programa za neformalnu edukaciju i informisanje, Aktivna zona obrađuje razne teme kao što su: ljudska prava (prava OSI, RE, LGBTIQ) i manjinska prava; rodna ravnopravnost; evropske integracije; prevencija zloupotrebe droga; zaštita životne sredine; prava životinja; održivi razvoj; očuvanje i razvoj kulture; mentalno zdravlje mladih i druge oblasti od značaja za život u društvenoj zajednici.
 
Organizovanjem praktičnih i primjenjivih kurseva za mlade (strani jezici, klub čitalaca, primjenjive radionice usmjerene ka povećanju upošljivosti mladih i dr.) sprovodimo unaprijeđeno neformalno obrazovanje, sa posebnim akcentom na mlade.

Ovaj program se realizuje u Društvenom centru, koji je osnovala Aktivna zona uz pomoć Fonda za aktivno građanstvo, a u okviru projekta „Akademija održivosti“ koji finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Centar je nastao i uz pomoć pojedinaca i kompanija iz lokalne zajednice, a kao potreba građana/ki da svoje slobodno vrijeme provode na kvalitetniji način: edukuju se, razgovaraju o bitnim temama za društvo, prisustvuju projekcijama edukativnog i zabavnog karaktera, ali i pokreću nove građanske inicijative i akcije.
Društveni centar omogućava građanima i građankama svih uzrasta da dobiju mogućnost da na jednom mjestu učestvuju u javnim debatama, kreativnim, edukativnim i razvojnim radionicama, uživaju u izložbama, mini koncertima i drugim društvenim aktivnostima, kao i da postanu dio postojećih inicijativa ili da iniciraju nove i originalne projekte.
 
Okupljanje organizacija i pojedinaca različitih generacija i interesovanja na jednom mjestu i njihova međusobna razmjena ideja, iskustava i znanja, dovodi do stvaranja energije koja daje snažan impuls razvoju društvene zajednice u borbi protiv negativnih pojava poput beznađa, letargije i destrukcije.
 
Gdje se nalazi Društveni centar?
Ulica Nikole Lekića broj: 4, 81250, Cetinje.

Kontaktirajte nas putem:
Telefon: +382 41 241 219
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.