slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

NAJAVA: "Noćna šetnja za zeleni Lovćen'' u subotu 20.07.2019. godine

on . Posted in Donatorske akcije

NOĆNA ŠETNJA ZA ZELENI LOVĆEN fb najava
Aktivna zona
, Nacionalni park Lovćen, Planinarski klub ,,Soko'' i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje vas pozivaju da se pridružite drugoj ,,Šetnji za zeleni Lovćen'', koju ovog puta organizujemo u kasnijim popodnevnim časovima, a završavamo sa zalaskom sunca na vrhu ,,Štirovnik'' i noćnom šetnjom do sela Kuk.

Pomenutu šetnju organizujemo u okviru ,,Inicijative za zeleni Lovćen'', koja ima za cilj nabavku sadnica javora i bukve za pozelenjavanje požarom ošetećenih djelova Nacionalnog parka. Učešćem u šetnji, donirate novac za nabavku pomenutih sadnica.

Zbog organzovanog prevoza od Cetinja do Ivanovih korita i nazad, broj mjesta je ograničen brojem mjesta u autobusu, međutim svi zainteresovani su dobrodošli da i prevozom u sopstvenoj režiji dođu do Ivanovih korita i pridruže se grupi. Turistička organizacija Prijestonice Cetinje će i ovog puta obezbijediti prevoz autobusom za sve zainteresovane učesnike/ce šetnje, dok će Planinarski klub ,,Soko'' biti zadužen za koordinaciju događaja.

OBAVEZNA PRIJAVA za putovanjem organizovanim prevozom: Putem Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. pošaljite sljedeće informacije: ime i prezime, broj telefona i E-mail, najkasnije do petka, 19.07.2019. godine.

Naziv ture: Noćna tura - Štirovnik

Datum održavanja: 20. jul 2019. godine

Težina ture: Srednje teška

Cijena učešća/donacije: minimum 5,00 eura

Vrijeme polaska: 17:00h

Mjesto okupljanja: Lovćenska ulica (kod Nacionalne biblioteke)

Vodiči: Dušan Kaluđerović i Miloš Perišić

Prevoz: Organizovan

Vremenska prognoza: Pretežno sunčano

Potrebna oprema: Hrana - optimalno za jedno predvečerje uz slatkiše Voda - Minimum 2l; Obuća - gojzerice; Garderoba: obavezna preobuka za vrh i kraj ture, kao i debela dukserica ili tanka jakna za vrh; čeona lampa ili neka druga vrsta lampe.

Napomena: Štirovnik sa 1749 mnv. predstavlja najviši vrh na Lovćenu i sa njega se pruža idealan pogled na Boku Kotorsku i unutrašnjost Crne Gore. Posebna karakteristika ove ture je u tome što će se uspon izvesti u toku poslijepodneva, da bi na vrhu uživali u zalasku sunca i predivnoj panorami. Nakon polaska sa Cetinja u 17:00h, okupićemo se kod restorana Ivanov konak na Koritima, odakle ćemo zajedno prevoznim sredstvima krenuti ka prevoju Ćava, koji se nalazi u blizini sela Kuk. Uspon kreće sa prevoja Ćava i penjemo se direktno južnom stranom Štirovnika. Nakon odmora i uživanja na vrhu, spuštamo se do sela Kuk makadamskim putem dužine 4.75km, uživajući u mnogobrojnim vidikovcima iznad Boke Kotorske.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.