slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Održana prva “Šetnja za zeleni Lovćen”

on . Posted in Donatorske akcije

šetnja za zeleni lovćen 1
(Cetinje, 16.06.2019) Aktivna zona u saradnji sa Planinarskim klubom "Soko" organizovala je danas prvu od četiri ,,Šetnje za zeleni Lovćen'', koje imaju za cilj da okupe što veći broj ljubitelja i poštovalaca planine Lovćen. Učesnici današnje šetnje obišli su vrh ,,Babina glava 1474'' i šetali najljepšim predjelima Nacionalnog parka Lovćen.

 

Pješačka tura „Babina glava“ imala je za cilj prikupljanje sredstava koja će biti iskorišćena za nabavku sadnica javora i bukve, ali i da učesnicima prikaže ljepotu lovćenskih šuma, čiji je fond značajno uništen usled požara tokom ljeta 2017. godine, a koji će se u velikoj mjeri obnoviti kroz „Inicijativu za zeleni Lovćen“.

 

Uspjeli smo da prikupimo 310 eura, bilo je nekih 60-ak učesnika na tu šetnju. Uglavnom, sve je proteklo onako kako smo isplanirali. Ljudi su sa entuzijazmom pristupili cijeloj inicijativi. Pomenuo sam da je to prva od četiri šetnje, do kraja oktobra ćemo organizovati još tri. Jedna od njih je i noćna šetnja Lovćenom, sa zalaskom sunca, nadam se da će ta biti i najinteresantnija.

 

Današnju dobrotvornu akciju podržali su i članovi Planinarskog kluba "Soko" sa Cetinja koji su bili u ulozi vodiča šetnje za zeleni Lovćen.

Akcija je protekla u najboljem redu. Grupu su uglavnom sačinjavali rekreativci i ljubitelji planine, pa smo šetnju od Ivanovih korita do Babine glave završili u predviđenom roku. Uz to, dobar tempo nam je dozvolio da jedna grupa spremnijih ispenje i Treštenički vrh.

 

,,Inicijativa za zeleni Lovćen'' biće nastavljena narednog mjeseca za kada je najavljena sledeća šetnja.

 

Akciju su podržali NP Lovćen i TO Prijestonice Cetinje, a organizovana je u okviru ,,Inicijative za zeleni Lovćen''

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.