slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

NAJAVA: "Šetnja za zeleni Lovćen'' u nedjelju 16.06.2019. godine

on . Posted in Donatorske akcije

ŠETNJA ZA ZELENI LOVĆEN fb najava
Na Ivanovim koritima je započeta ,,Inicijativa za zeleni Lovćen'' koju su pokrenuli Aktivna zona i Nacionalni park Lovćen, a sa ciljem pozelenjavanja djelova nacionalog parka oštećenih požarima, koja će trajati do oktobra tekuće godine.

Tom prilikom je očišćeno tri lokacije, uz podršku izviđača iz Saveza izviđača Crne Gore, koji su se pridružili našoj inicijativi.

Inicijativi se priružio i Planinarski klub ,,Soko'', uz čiju podršku organizujemo prvu od četiri,,Šetnje za zeleni Lovćen'', koje imaju za cilj da okupe što veći broj ljubitelja i poštovalaca planine Lovćen.

Prvu šetnju najavljujemo već u nedjelju, 16.06.2019. godine, a uz donaciju od minimum 5,00 eura poučesniku/ci (dobrodošle su i veće donacije), koja će biti iskorišćena za nabavku sadnica javora i bukve, učesnici/ce šetnje će obići vrh ,,Babina glava 1474'' i šetati najljepšim predjelima nacionalnog parka. Pješačka tura „Babina glava“ ima za cilj učesnicima da prikaže ljepotu lovćenskih šuma, čiji je fond značajno uništen usled požara tokom ljeta 2017. godine, a koji ćemo u velikoj mjeri obnoviti kroz „Inicijativu za zeleni Lovćen“.

Zbog organzovanog prevoza od Cetinja do Ivanovih korita i nazad, broj mjesta je ograničen brojem mjesta u autobusu, međutim svi zainteresovani su dobrodošli da i prevozom u sopstvenoj režiji dođu do Ivanovih korita i pridruže se grupi.

OBAVEZNA PRIJAVA: Putem Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. pošaljite sljedeće informacije: ime i prezime, broj telefona i E-mail, najkasnije do petka, 14.06.2019. godine.

 

Više informacija o šetnji:

Naziv ture: Lovćen - Babina glava (1474m)

Datum održavanja: Nedjelja, 16.06.2019. godine

Vrijeme polaska: 9:00h

Mjesto okupljanja: Raskrsnica Lovćenske ulice i Bulevara crnogorskih junaka (Nacionalna biblioteka Crne Gore)

Težina ture: Laka tura

Prevoz: Organizovan

Vremenska prognoza: Bez padavina

Potrebna oprema: Oprema za jednodnevno planinarenje (gojzerice ili patike debljeg đona; Voda: minimum 1,5l; Hrana: optimalno za jedan dan;  Slatkiši; Preobuka; Tanka jakna; Zaštitni faktor)

Napomena: Babina glava predstavlja jedan od najljepših vidikovaca na Lovćenu, sa kojeg se pruža pogled na najveći dio crnogorskog primorja. U uslovima dobre vidljivosti, jasno se vide i djelovi Albanije i Hrvatske. Pješačenje započinjemo nadomak restorana „Kraljičin vrt“ na Ivanovim koritima, kroz netaknuti dio lovćenske bukove šume, koji se zatim nastavlja makadamskim putem do samog vrha. Staza je kružnog tipa, pa ćemo povratak izvršiti starom cestom iz austrougarskog peroda, preko sela Dolovi.
Dužina staze iznosi 10km, na njoj nema tehnički zahtjevnih dionica i potrebno je savladati visinsku razliku od oko 300m.


Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.