slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Prvi Climathon u Crnoj Gori: Poziv za učešće

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

climathon1
U Crnoj Gori će se 28. i 29. novembra tekuće godine organizovati prvi Climathon, svjetski poznato ekološko takmičenje posvećeno klimatskim promjenama. U pitanju je 24-satni hakaton, na kojem učesnici predlažu inovativna rješenja za probleme u gradskim sredinama, koji se tiču klimatske krize.
 
 
Pravo da se prijave imaju svi zainteresovani između 15 i 45 godina, koji mogu da formiraju timove do pet članova. Jedan tim može aplicirati sa jednom idejom, a prednost će imati timovi sa novim idejama i rješenjima koja do sada nisu plasirana i/ili finansirana kroz ostala takmičenja.
 
Rok za prijavu timova je od 4. do 18. novembra. Potrebno je da jedna osoba, ispred svog tima, popuni formular na sljedećem linku:
https://bit.ly/3jUMSJw. Biće odabrano 10 timova koji će dobiti priliku da se takmiče na prvom Climahtonu u Crnoj Gori.
 
Tokom 24 sata programa – po 12 sati za svaki dan događaja – odabranih 10 timova će ideje sa kojima se prijave razvijati uz podršku iskusnih mentora i smjernica predavača, koji se već vješto snalaze u vodama ekološkog aktivizma, preduzetništva i uvođenja inovacija u zajednicu. Na kraju događaja, timovi će prezentovati svoje ideje, a žiri proglasiti pobjednike, koji će osvojiti vrijedne nagrade (redom: 3.000, 2.000 i 1.000 evra).
 
U obzir dolaze edukativni programi, softverska rješenja i bilo koji novi proizvod ili usluga, čijim bi uvođenjem Podgorica postala čistiji grad, a koji prijavljeni timovi žele da sprovode, bilo kroz preduzeće ili neprofitnu organizaciju. Pored glavnog događaja, rezervisanog za posljednji vikend u novembru, za 10 takmičarskih timova će 21. novembra biti organizovana pripremna obuka. Pored novčanih nagrada, najbolja rješenja će nakon završenog takmičarskog dijela dobiti podršku i mentorstvo Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u daljem razvijanju i realizaciji ideja. Događaji će se održati u “NEST” multifunkcionalnom prostoru za coworking i konferencije.
 
Više informacija o ovom konkursu možete naći na sljedećem linku: https://mnest.me/blog/11/prvi-climathon-u-crnoj-gori, a za sve dodatno možete se obratiti organizatorima putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i pratiti sve novosti putem Climathon Podgorica društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn).

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.