slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Besplatna pravna pomoć u slučaju povrede prava na mirno okupljanje

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

protesti
U okviru projekta „Okupljanja za ljudska prava: Sloboda javne riječi u javnom prostoru”, koji Institut alternativa (IA) sprovodi sa Akcijom za ljudska prava (HRA), HRA pruža besplatnu pravnu pomoć svima onima koji/e smatraju da im je povrijeđeno pravo na mirno okupljanje, garantovano Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima, Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, Ustavom Crne Gore i Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama.
 
U slučaju ugroženosti prava na okupljanje, u slučaju potrebe za pravnim savjetom, mišljenjem ili zastupanjem, HRA može pružiti besplatnu pravnu pomoć, koja obuhvata pravno savjetovanje, sastavljanje podnesaka i besplatno zastupanje pred sudovima uz angažovanje advokata po potrebi. Takođe, moguće su i konsultacije oko toga kako prijaviti okupljanje, koje su obaveze organizatora a koje državnih organa prije i prilikom organizovanja javnih okupljanja.
 
Ukoliko smatrate da ova informacija može biti od koristi nekome koga poznajete, molimo vas da je proslijedite i podijelite sa vašim okruženjem. Poziv možete pronaći na IA sajtu, na ovoj adresi.
 
Za sve dodatne informacije i prijavljivanje kršenja prava zainteresovani se mogu obratiti putem telefona 020/232-348, od 8h do 17h ili na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

„Okupljanja za ljudska prava: Sloboda javne riječi u javnom prostoru“ je projekat koji sprovodi Institut alternativa u partnerstvu sa Akcijom za ljudska prava, a podržava Evropska unija kroz Instrument za demokratiju i ljudska prava u okviru Programa za Crnu Goru 2018. Opšti cilj projekta je da unapređenjem okruženja za uživanje prava na slobodu okupljanja doprinese razvoju demokratije i većem stepenu poštovanja osnovnih ljudskih sloboda. Kroz ovaj projekat, IA i HRA žele da doprinesu borbi protiv zabrinjavajućeg trenda sužavanja prostora za građansku participaciju u Crnoj Gori time što će ojačati kapacitete građana, organizacija civilnog društva i institucija da ostvaruju pravo na mirno okupljanje i nadgledaju primjenu tog prava.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.