slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Diskusija na Cetinju: Da li gubimo pravo na vodu ako u perspektivi privatizujemo ovaj resurs?

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

voda ct adp zid
Asocijacija za Demokratski Prosperitet – Zid
Vas sa zadovoljstvom poziva da prisustvujete javnom skupu „Da li gubimo pravo na vodu ako u perspektivi privatizujemo ovaj resurs“ u petak 14. juna, a javna debata će biti održana u Biznis Inkubatoru u Prijestonici Cetinje, sa početkom u 12h.

 

 

Pravo na vodu je 2010. godine proglašeno osnvonim ljudskim pravom na sjednici Generalne skupštiune Ujedinjenih nacija. Međutim, zbog svoje prirode i neizmjernog značaja za cijelo čovječanstvo, nedovoljno se sprovodi i često je ovo pravo u konfliktu sa ekonomskim interesima pojedinaca i korporacija. S obzirom da s jedne strane voda predstavlja resurs bez kojeg život nije moguć, a sa druge strane je potrebna značajna infrastruktura i ulaganja u njenu izgradnju i održavanje, dolazi do čestog sukoba oko toga da li je voda javno dobro ili samo roba koja podliježe zakonima tržišta.

 

ADP-Zid zagovara ljudsko pravo na vodu, odgovornije i savjesnije upravljanje ovim resursom, sprječavanje privatizacije vodnih resursa i zaštita vodnih resursa, i svi ovi aspekti kampanje biće predstavljeni. Skup če biti forum za razmjenu mišljenja i pogleda na to kako vodom treba upravljati na nivou lokalnih samouprava, s obzirom da je ADP-Zid u saradnji s pravnim ekspertima pripremio Rezoluciju o zaštiti prava na vodu, koja će ujedno biti predstavljena i obrazložena na javnoj debati, i koju ćemo zajedničkim naporima prilagoditi za potrebe Prijestonice Cetinje.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.