slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Posjeta predstavnika Loklane samouprave Udruženju paraplegičara Cetinje

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

upct posjeta lokalne samouprave
Članovi Udruženja paraplegičara Cetinja razgovarali su sa predstavnicima lokalne uprave o zapošljavanju osoba sa invaliditetom u Prijestonici Cetinje, saopšteno je iz ovog udruženja.
 
U posjeti udruženju bili su, kako se navodi u saopštenju, zamjenik gradonačelnika Petar Marković i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Stanko Marković.
 
Zaposleni su predstavili projekat ,,Razvojem socijelnog preduzetništva do radne integracije OSI'' -podržan od ZZZ.CG u okviru grant šema’’. Krajnji cilj projekta je da bude održiv nakon njegovog okončanja. Ka ostvarenju ovog cilja, neohodna je podrška Loklane samouprave, ali i svih struktura u gradu, na promovisanju društveno ogovornog poslovanja, sa ciljem da osobe sa invaliditetom na osnovu svog rada budu dugoročno radno angažovani. Zaposleni u udruženju dali su svoje prijedloge i modele kako lokalna samouprave može dati doprinos većoj produktivnosti zaposlenih – stoji, izmeđ ostalog, u saopštenju Udruženja paraplegičara Cetinja.
 
Predstavnici lokalne uprave su, kako se dodaje, pohvalili rad udruženja i iskazali interesovanje da daju puni doprinos da projekat zaživi.
Takođe, iz Udruženja paraplegičara su poručili da lokalna uprava mora otpočeti sistematizaciju radnih mjesta za osobe sa invaliditetom, te proces njihovog zapošljavanja.
 
 

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.