slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Javni poziv za učešće u radnoj grupi za izradu Alternativnog plana razvoja prijestonice Cetinje

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

Baner ing
Aktivna zona u okviru projekta “Za odgovornu akciju” koji finansira Evropska zadužbina za demokratiju raspisuje Javni poziv za učešće u radnoj grupi za izradu Alternativnog plana razvoja prijestonice Cetinje.
 
Alternativni plan razvoja Prijestonice Cetinje ima za cilj da bude platforma za razvoj Prijestonice u kojoj će ključnu riječ imati građanke i građani Cetinja, a koju i aktuelna i buduće lokalne samouprave, bez obzira na to koje političke strukture u njima budu učestvovale, mogu koristiti za razvoj godišnjih i višegodišnjih planova razvoja Prijestonice.
 
Osnovni zadatak radne grupe je da definiše ključne projekte i programe koje bi bilo neophodno sprovesti u Prijestonici u narednih 10 godina.
 
Radna grupa će imati 7 članova/ica koji dolaze iz različitih oblasti djelovanja (preduzetništvo, ekologija, urbanizam, kultura, sport, mladi...) Doprinos članova/ca Radne grupe je volonterski.
 
U toku rada radne grupe Aktivna zona će sprovesti istraživanje javnog mnjenja građana/ki Cetinja i organizovati najmanje pet fokus grupa sa specifičnim ciljnim grupama (mladi, OSI, nezapošljeni, preduzetnici,...) kako bi članovi/ce radne grupe imali što kvalitetnije inpute prilikom izrade Alternativnog plana. Takođe, nakon izrade nacrta Alternativnog plana razvoja Prijestonice biće organizovane tri javne rasprave o pojedinačnim tematskim oblastima iz plana.
 
NOVI ROK: Svi/e zainteresovani/e kandidati/kinje treba da svoj CV i kratko motivaciono pismo pošalju na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 31. oktobra 2022. godine.
 
Ohrabrujemo da se prijave svi oni koji žele da svojim znanjem, kapacitetima i kreativnošću kroz rad u ovoj radnoj grupi doprinesu kreiranju platforme za bolji i inkluzivniji razvoj Prijestonice, posebno jer vjerujemo da ovaj format djelovanja omogućava veću slobodu i autonomnost članova/ica u odnosu na radne grupe koje formiraju zvanične institucije sistema, a svakako sve buduće članove/ice radne grupe podstičemo da prilikom izrade Alternativnog plana razvoja Prijestonice Cetinje razmišljaju van uobičajenih formalnih okvira.
 
Prilikom odabira članova/ica radne grupe tim Aktivne zone će se voditi isključivo profesionalnim referencama kandidata/kinja, vodeći računa da u njoj budu ravnomjerno zastupljeni članovi/ce iz različitih oblasti važnih za dalji razvoj Prijestonice.
 

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.