slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Baci PET đe treba: Konkurs za najbolji video

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

BAci PET đe treba konkurs za mlade
Jedan od ključnih problema sa kojima se suočavaju građani Crne Gore, ali i Cetinja, jeste visok stepen zagađenosti životne sredine, koji je nastao čestom upotrebom i nepropisnim odlaganjem plastične ambalaže koja je najzastupljenija u otpadu.
 
Kako bi na najbolji način motivisali mlade ljude da istraže i sami prikupe korisne podatke u okviru navedene oblasti, te doprinijeli pronalaženju načina za rješavanje ovog problema, Aktivna zona objavljuje nagradni konkurs za najbolji video, koji je namijenjen srednjoškolcima/kama sa Cetinja.
 
Tema ovog Konkursa, odnosno pitanje na koje bismo željeli da čujemo odgovor od mladih ljudi je: „Ključni problemi i potencijalna rješenja za pravilno odlaganje otpada na Cetinju”.
 
Konkurs se objavljuje u okviru projekta “Baci PET đe treba”, čiju realizaciju finansira Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore. Ovaj projekat ima za cilj smanjiti udio plastičnih kesa i drugih plastičnih materijala u otpadu u Prijestonici Cetinje, dok je specifični cilj projekta povećati nivo informisanosti i svijesti građana, sa akcentom na mlade, o problemu neadekvatnog odlaganja plastičkih kesa i drugih plastičnih materijala, te mogućnostima za rješavanje tog problema u budućnosti.
 
Aktivna zona već nekoliko godina na Cetinju sprovodi aktivne mjere u cilju mapiranja i rješavanja problema u oblasti zaštite životne sredine, te i ovaj projekat predstavlja dodatni napor organizacije koji ima za cilj da doprinese smanjenju otpada i njegovog neadekvatnog odlaganja u gradu, sa posebnim akcentom na plastičnu amblažu.
 
Pravila konkursa i uslovi za učešće:
 
- Konkurs je namijenjen mladima iz srednjih škola sa Cetinja (15-18 godina), koji su spremni da kroz kreirane video forme ukažu na probleme u vezi sa neadekvatnim odlaganjem plastične ambalaže u gradu, ali i predstave svoje ideje za potencijalna rješenja u cilju smanjenja udjela plastične ambalaže u otpadu.
 
- Snimak mora biti sa teritorije prijestonice Cetinje i ne smije biti duži od 3 minuta.
 
- Video forme dužine do 3 minuta treba dostaviti na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Takođe, uz video forme neophodno je dostaviti i osnovne informacije: ime i prezime autora, kontakt telefon i naziv škole.
 
- Najkreativnija tri video zapisa biće nagrađena sa tri bicikla. Na taj način želimo istovremeno da doprinesemo stvaranju zdravih navika kod mladih, ali i očuvanju životne sredine.
 
- Video zapisi koji su duži od tri minuta, kao i oni koji su nepotpuni, neće biti uzeti u razmatranje.
 
- Učestvovanjem na konkursu učesnici prenose na organizatora pravo objavljivanja ili drugog načina upotrebe djela.
 
- Krajnji rok za dostavljanje video zapisa je: 30.06.2022. godine (do 23:59h).
 

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.