slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Baci PET đe treba: Organizovani eko časovi za osnovce u Društvenom centru

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

Baci PET đe treba
(Cetinje, 08.06.2022.) Aktivna zona je u okviru projekta „Baci PET đe treba“ organizovala eko časove za učenike/ce osnovnih škola sa Cetinja. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.
 
Ovaj projekat ima za cilj smanjiti udio plastičnih kesa i drugih plastičnih materijala u otpadu u Prijestonici Cetinje, dok je specifični cilj projekta povećati nivo informisanosti i svijesti građana, sa akcentom na mlade, o problemu neadekvatnog odlaganja plastičkih kesa i drugih plastičnih materijala, te mogućnostima za rješavanje tog problema u budućnosti.
 
Aktivna zona već nekoliko godina na Cetinju sprovodi aktivne mjere u cilju mapiranja i rješavanja problema u oblasti zaštite životne sredine, te i ovaj projekat predstavlja dodatni napor organizacije koji ima za cilj da doprinese smanjenju otpada i njegovog neadekvatnog odlaganja u gradu, sa posebnim akcentom na plastičnu amblažu.
 
Eko časove je vodio profesor biologije, Petar Špadijer, a mladim učesnicima/cama je predstavljen ciklus životne sredine, na koji utiče čovjek svojim činjenjem (korišćenjem neobnovljivih izvora energije i na druge načine). Takođe, fokus časova je bilo predstavljanje koristi reciklaže za lokalnu zajednicu, a učesnici/ce su dobili i promotivne platnene torbice koje mogu koristiti tokom posjete marketima, kako bi se smanjila upotreba plastičih kesa.
 

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.