slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Organizovan drugi modul obuka za mlade ,,Od škole do posla''

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

Aktivna zona Od škole do posla II modul
(Cetinje, 23.03.2022. godine) Aktivna zona je u Omladinskom klubu na Cetinju organizovala drugi modul obuka za mlade ,,Od škole do posla'', koje se organizuju uz finansijsku podršku predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.
 
U okviru drugog modula, 25 mladih iz trećeg i četvrtog razreda srednjih škola sa Cetinja imalo je priliku da učestvuje na dvodnevnim radionicama usmjerenim ka omladinskom preduzetništvu.
 
Jedan od predavača je bio Uroš Bulatović iz Unije mladih preduzetnika Crne Gore, koji je predstavio ključne ciljeve i vrijednosti Unije, kao i usluge i servise koje to udruženje nudi mladim preduzetnicima. Dodatno, kroz interaktivne radionice, mladi su razgovarali o definiciji preduzetništva, preduzetničkom putu, inovativnim biznis idejama, izazovima, konkurenciji, finansijskim uslovima, a predstavljene su i najuspješnije preduzetničke inicijative mladih iz Crne Gore i svijeta.
 
Mladi su na radionicama vježbali kako da osmisle biznis ideju i kreiraju ključne stavke za biznis planove, a predstavljeni su i mogući izvori finansiranja njihovih biznis ideja u okviru različitih fondova: Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Investiciono-razvojni fond i dr.
 
U okviru programa će se tokom narednog mjeseca predstaviti ključni nalazi istraživanja o tome šta mladi misle o prilikama i preprekama u procesu zapošljavanja. Minimum deset ključnih preporuka za kreiranje boljih uslova za zapošljavanje mladih će takoe biti predstavljeni.
 

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.