slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Aktivna zona organizovala prvi modul obuka za mlade ,,Od škole do posla''

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

Od škole do posla
(Cetinje, 07.03.2022. godine) Prethodnog vikenda je na Ivanovim koritima organizovan prvi od ukupno tri modula obuka za mlade sa Cetinja, u okviru programa ,,Od škole do posla'', koji realizuje Aktivna zona uz finansijsku podršku predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.
 
Jedan od ključnih problema sa kojima se suočavaju mladi u Crnoj Gori, ali i u Cetinju, jeste visok stepen nezaposlenosti. Aktivna zona već nekoliko godina sprovodi aktivne mjere u cilju mapiranja i rješavanja problema u oblasti njihovog zapošljavanja, te ovaj program predstavlja dodatni napor organizacije koji ima za cilj da ih pripremi za različita radna angažovanja.
 
U okviru programa sprovodimo istraživanje o tome šta mladi misle o prilikama i preprekama u procesu zapošljavanja, a istražujemo i dostupne javne politike lokalne uprave u ovoj oblasti. Cilj je pripremiti minimum deset ključnih preporuka za kreiranje boljih uslova za zapošljavanje mladih. Sastavni dio ovog programa predstavljaju i obuke u okviru tri modula, gdje će srednjoškolci/ke imati priliku da steknu osnovna znanja i vještine potrebne za zaposlenje.
 
Obuke za mlade u okviru tri modula podrazumijevaju karijerno savjetovanje, sticanje vještina za pokretanje sopstvenog biznisa, te učenje kroz praktičan rad u cetinjskim kompanijama. Prvi modul je podrazumijevao organizaciju trodnevne obuke, gdje je 25 učesnika/ca, učenika/ca trećeg i četvrtog razreda cetinjskih srednjih škola, steklo ključne vještine potrebne za zapošljavanje. Tokom tri dana obuke, mladi su naučili šta je to poslovna komunikacija, kako napisati CV i motivaciono pismo i kako se pripremiti za razgovor za posao. Poseban akcenat je bio stavljen na prepoznavanje interesovanja mladih i usmjeravanje na nastavak obrazovnog usavršavanja.
 
Naredna dva modula će se organizovati tokom marta mjeseca, a gostujući predavači će biti uspješni mladi preduzetnici iz Crne Gore, predstavnici Investiciono-razvojnog fonda, kao i eksperti u oblasti kreiranja biznis planova.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.