slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Lokalna inicijativa za Digitalnu Agendu: Organizovana obuka za zaposlene u RTV Cetinje

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

LIDA Obuka za RTV Cetinje
(Cetinje, 04.03.2022. godine) Danas je na Cetinju u prostorijama RTV Cetinje organizovana obuka za zaposlene u toj medijskoj kući, a tema obuke je bila izvještavanje lokalnih medija o Digitalnoj Agendi.
 
Predavač, Snežana Nikčević, iz NVO 35mm, je zaposlenima u RTV Cetinje predstavila ključne ciljeve regionalnog ICEDA projekta, u okviru kojeg se i realizuje projekat Aktivne zone ,,Lokalna inicijativa za Digitalnu Agendu". Ova obuka je imala za cilj da zaposlenima u ovom mediju predstavi Digitalnu agendu, koja čini plan Evropske unije koji se odnosi na viziju, ciljeve i prioritetne aktivnosti koje će biti utvrđene u strateškim dokumentima EU, a u okviru sljedećih oblasti: bezbjednost na internetu, zaštita ličnih podataka, pristupačnost, povezanost, digitalna i medijska pismenost, te digitalna ekonomija. Cilj agende je podrška tranziciji EU i Zapadnog Balkana u digitalnu ekonomiju i ostvarenje dobrobiti digitalne transformacije, kao što su: brži ekonomski rast, više zaposlenih i bolje usluge.
 
Učesnici/ce su tokom interaktivne obuke razgovarali o digitalnoj i medijskoj pismenosti građana, te problemima i prilikama u radu lokalnih medija, kada su u pitanju nove okolnosti. Te okolnosti se odnose na sve veći broj online medija koji se ne pridržavaju novinarske etike, te pribjegavaju senzacionalističkom izvještavanju kako bi obezbijedili veći prihod.
 
Novinari iz redakcije RTV Cetinje su konstatovali da je u oblasti digitalizacije rada lokalnih i državnih institucija potrebno uložiti još mnogo napora kako bi se olakšao pristup ili povećala preglednost dostupnih informacija na digitalnim platformama, te ubrzao proces izvještavanja o radu tih institucija.
 
*Ova aktivnost je organizovana u okviru projekta ,,Lokalna inicijativa za Digitalnu agendu'', koji sprovodi Aktivna zona, uz finansijsku podršku obezbijeđenu u okviru regionalnog programa „Povećanje učešća građana na polju Digitalne agende – ICEDA“ koji sprovode Fondacija Metamorfosis (Severna Makedonija), Open data Kosovo (Kosovo), Akademija za eUpravu (Estonija), PARTNERI (Srbija), NVO 35mm (Crna Gora) i Levizja Mjaft! (Albanija), uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.