slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Formirani klubovi za digitalnu i medijsku pismenost u cetinjskim srednjim školama

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

Klubovi za digitalnu i medijsku pismenost
(Cetinje, 04.03.2022. godine) U tri cetinjske srednje škole su formirani Klubovi za digitalnu i medijsku pismenost, a tome je prethodio seminar za profesore i učenike u decembru prethodne godine, na kojem je kreiran plan aktivnosti i određeni ciljevi budućeg rada.
 
Na današnjoj aktivnosti, koju Aktivna zona realizuje u okviru projekta ,,Lokalna inicijativa za digitalnu i medijsku pismenost'', izvršni direktor Aktivne zone, Miloš Marković, potpisao je sporazum o saradnji sa direktorima srednjih škola sa Cetinja, putem kojih su se stvorili uslovi za formiranje pomenutih klubova. Potpisnici sporazuma su saglasni sa tim da je u periodu velike razvijenosti i dostupnosti digitalnih tehnologija i medija, neophodno i korisno raditi sa mladima na sticanju znanja i vještina u oblasti digitalne i medijske pismenosti, što će biti i ključni cilj formiranih klubova. Potpisnici sporazuma su zaključili da bi slične aktivnosti trebalo realizovati i u drugim školama u Crnoj Gori, te da će ova pilot inicijativa biti inspirativna za povećanje broja sličnih inicijativa od strane pružalaca formalnog i neformalnog obrazovanja za mlade u ovoj oblasti.
 
Nakon potpisivanja sporazuma, organizovano je i predavanje o bezbijednosti ličnih podataka na društvenim mrežama, na kojem je Snežana Nikčević, iz NVO 35mm iz Podgorice, sa mladima razgovarala o navikama u digitalnom svijetu i načinima za zaštitu podataka koji mogu biti zloupotrijebljeni.
 
Cilj našeg projekta je da poveže svijet tehnologije i medija sa srednjim školama na Cetinju, kako bi iste što kvalitetnije iskoristile mogućnosti koje nove tehnologije pružaju, pokrivajući aktuelne teme digitalnog obrazovanja i medijske pismenosti, odnosno Digitalne agende. Projektne aktivnosti se odnose na unapređenje znanja zaposlenih i mladih u srednjim školama na Cetinju o Digitalnoj agendi i mogućnostima uključivanja digitalne i medijske pismenosti u vannastavne aktivnosti.
 
*Ova aktivnost je organizovana u okviru projekta ,,Lokalna inicijativa za Digitalnu agendu'', koji sprovodi Aktivna zona, uz finansijsku podršku obezbijeđenu u okviru regionalnog programa „Povećanje učešća građana na polju Digitalne agende – ICEDA“ koji sprovode Fondacija Metamorfosis (Severna Makedonija), Open data Kosovo (Kosovo), Akademija za eUpravu (Estonija), PARTNERI (Srbija), NVO 35mm (Crna Gora) i Levizja Mjaft! (Albanija), uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.