slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Najava: Online diskusija sa zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

NAJAVA diskusije Siniša Bjeković 19.03
U želji da podstakne veće angažovanje građana, a prije svega mladih, u unaprijeđenju ljudskih prava i poboljša razumijevanje položaja ranjivih grupa u društvu, Aktivna zona realizuje projekat „Kamp razumijevanja“, čiju realizaciju finansira Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.
 
Projekat „Kamp razumijevanja“ ima za cilj da podigne nivo informisanosti građana/ki, a posebno mladih srednjoškolaca i studenata, o ljudskim pravima i položaju ranjivih grupa, sa akcentom na položaj LGBTIQ+ osoba, te omogući međusobno povezivanje i zajedničko djelovanje u cilju poboljšanja položaja ranjivih grupa.
 
Jedna od aktivnosti projekta je organizovanje online diskusija ,,Da razumijevanje bude način 2.0'', a sa relevantnim akterima u oblasti zaštite ljudskih prava u Crnoj Gori. Uzeći u obzir trenutnu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, odnosno zbog aktuelnih mjera za prevenciju i suzbijanje širenja virusa korona, ova diskusija će se organizovati online, putem aplikacije ZOOM.
 
Pozivamo mlade od 15 do 30 godina da prisustvuju prvoj od ukupno tri online diskusije, a koja će se organizovati u petak 19.03.2021. godine, sa početkom u 11h. Naš gost će biti zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore d-din Siniša Bjeković, koji će mladim ljudima podijeliti osnovne informacije o radu institucije zaštitnika ljudskih prava, kao i predstaviti dosadašnje aktivnosti i položaj ranjivih grupa tokom pandemije.
 
Online diskusiji možete pristupiti putem sljedećeg linka: https://zoom.us/j/97493212733.
 

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.