slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Nagradni konkurs za najbolji esej: Da razumijevanje bude način 2.0.

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

da razumijevanje bude nacin 2.0. sajt
U želji da podstakne veće angažovanje građana, a prije svega mladih, u unapređenju ljudskih prava i poboljša razumijevanje položaja marginalizovanih grupa u društvu, Aktivna zona raspisuje nagradni konkurs za mlade od 15 do 30 godina (učenici, studenti i novinari) za najbolje eseje na temu prava i položaja LGBTIQ+ osoba u Crnoj Gori.
 
Naime, Aktivna zona objavljuje nagradni Konkurs za najbolji esej ‘’Da razumijevanje bude način 2.0''. Konkurs se objavljuje u okviru projekta ,,Kamp razumijevanja’’, čiju realizaciju finansira Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.

Nagradni Konkurs za najbolji esej “Da razumijevanje bude način 2.0.“ objavljujemo već drugi put za redom, a sa ciljem otvaranja javnog prostora za pisanje o temama relevantnim za LGBTIQ+ zajednicu (lezbejke, gej muškarci, biseksualne i trans osobe) i izazovima sa kojima se njeni pripadnici/e svakodnevno susrijeću. Poseban akcenat je na promovisanju i usvajanju demokratkskih vrijednosti inkluzivnog građanskog društva kao i na promociji tolerancije i univerzalnih prava i sloboda.
 
Pravila konkursa:
Konkurs je namijenjen mladima od 15 do 30 godina, ali i svim zainteresovanim građanima i građankama koji su spremni da kroz svoje radove afirmišu toleranciju, poštovanje različitosti i prava LGBTIQ+ zajednice, ali i da ukažu na probleme i izazove sa kojima se susrijeću članovi te zajednice.
Radovi treba da sadrže: ime i prezime autora, kontakt telefon, naziv škole/fakulteta/institucije. Pravo učešća imaju svi građani/ke Crne Gore, od 15 do 30 godina.

Radove dužine od 5.000 do 10.000 znakova (1,5 – 3 stranice teksta, format A4, font Times New Roman 12pt, prored 1,5) treba u elektronskoj formi dostaviti na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Krajnji rok za dostavljanje radova je 15.02.2020.

Nagrađujemo tri najbolja rada. Prva nagrada iznosi 300 eura, druga nagrada 200 eura, dok smo za treću nagradu obezbijedili 100 eura.

– Nepotpuni radovi neće biti uzeti u razmatranje.
– Učestvovanjem na konkursu učesnici prenose na organizatora pravo objavljivanja, štampanja ili drugog načina upotrebe djela u neograničenom broju primjeraka, te daju pristanak da se njihovi lični podaci objave bez ograničenja.

Kontakti za dodatne informacije:
Nevladina organizacija Aktivna zona
Ulica Nikole Lekića broj: 4, 81250, Cetinje; Ulica Đoka Miraševića 78, 81000, Podgorica
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; www.aktivnazona.me.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.