slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen u Društvenom centru - Perović: Važno je da svakog dana nađemo vremena za sebe

on . Posted in Aktuelnosti u Društvenom centru

Svjetski dan mentalnog zdravlja DC1
Svjetski dan mentalnog zdravlja
obilježen je u Društvenom centru na Cetinju interaktivnom diskusijom na temu “Mladi i mentalno zdravlje.”
Gošća nevladine organizacije Aktivna zona bila je psihološkinja Sandra Perović koja je kazala da su mladi u današnje vrijeme sve više izloženi stresu što, utiče na njihovo mentalno zdravlje.
 
- Mislim da mladi postaju svjesni važnosti prevencije i razgovora o određenim problemima, a takvo iskustvo sam stekla radom u psihološkom savjetovališu ,,Be yourself''. Danas već imamo veći broj mladih, njihovih porodica, kao i cjelokupno društvo, koji na drugačiji način razmišljaju o poteškoćama u životu i spremni su da se sa njima suoče i da ih sagledaju na jedan drugačiji način - rekla je Perović.
 
Ona je dodala da statistike pokazuju da će 2020. godine depresija biti na drugom mjestu, kada su u pitanju bolesti u svijetu, pa je neophodno, sagledavajući tu činjenicu, djelovati preventivno.
 
- Potrebno je skrenuti pažnju, najprije roditeljima, kako da se ophode sa svojom decom od najranijeg uzrasta, kako da ih savjetuju, kako da budu njihova podrška u kriznim situacijama, jer sve su to stvari koje kasnije utiču na formiranje ličnosti - ukazala je ona.
 
Perović je mladim poručila da je bitno da postanu svjesni problema u kojem se nalaze i da se fokusiraju na sadašnjost i na rješavanje te situacije.
 
-Treba da živimo u sadašnjosti i da gledamo kako da na najbolji način ispunimo sadašnjost, tako što ćemo se, na primjer, družiti sa dobrim ljudima, sa roditeljima i raditi stvari koje nas ispunjavaju. Važno je da svakog dana nađemo vremena za sebe kako bi naša ličnost postala snažnija – rekla je Perović.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.