slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Poziv srednjoškolcima za plaćeno stažiranje u Društvenom centru

on . Posted in Aktuelnosti u Društvenom centru

drustveni centar
Aktivna zona je objavila Poziv za stažiranje u Društvenom centru.
 
Pozicija koordinatora Društvenog centra je namijenjena mladim entuzijastičnim građanima/kama, učenicima/cama srednjih škola, zainteresovanim za razvoj demokratije, građanskog aktivizma, povećanje procenta učešća građana u procesu donošenja odluka, veću informisanost građana i bolju povezanost zajednice u cilju rješavanja zajedničkih problema.

Opis posla – Koordinator/ka Društvenog centra:
Koordinator/ka Društvenog centra je zadužen/na za pripremanje godišnjih planova rada Centra, odnosno sprovođenje aktivnosti u Centru u skladu sa ciljevima i vrijednostima organizacije. Centar je prostor namijenjen organizovanju edukativnih radionica/predavanja, diskusija, projekciji filmova i drugim aktivnostima koje imaju za cilj da stvore dobro informisane i odgovorne građane/ke.
 
Način prijave i izbor kandidata/kinja?
Svi zainteresovani mladi srednjoškolci/ke se mogu prijaviti za pomenutu poziciju tako što će putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. proslijediti kratko motivaciono pismo (najviše 10 rečenica) i osnovne informacije (Ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa, škola i sl.). Kandidati/kinje koji na osnovu dostavljenih dokumenata ispunjavaju uslove, biće pozvani na intervju kako bi sa predstavnicima organizacije razgovarali o idejama i prijedlozima za dalji rad Centra.

Rok za prijavu?
Rok za slanje prijava je 01.11.2018.godine.

Napomena:
* Za pomenutu poziciju je predviđen honorar/džeparac u iznosu od 50,00 eura/mjesec.

Ko smo mi?
Aktivna zona je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja okuplja grupu kreativnih ljudi uvijek motivisanih za nove akcije. U oblasti delovanja Aktivne zone spadaju zaštita životne sredine, ljudskih i manjinskih prava, prava životinja, podsticanje volonterizma kod mladih i razni oblici neformalne edukacije, uključujući seminare, tribine, edukativne kurseve, kao i praćenje rada lokalne samouprave, te povezivanje lokalnih aktera u cilju rješavanja problema u zajednici.

MISIJA organizacije: Mi smo nevladina organizacija koja se bavi afirmacijom građanskog aktivizma, uspostavljanjem stalne saradnje i partnerstva između svih aktera u zajednici u cilju izgradnje odgovornog društva.
 
VIZIJA organizacije: Uređeno društvo ravnopravnih građana koji poštuju bogastvo različitosti pojedinaca i vrijednost očuvanja životne sredine.

Ciljevi i djelatnosti organizacije: Rješаvаnje pitanja lokalne zajednice; poboljšanje saradnje organizacija građanskog društva sa lokalnim i nacionalnim institucijama; praćenje rada lokalnih i nacionalnih institucija, te učešće u procesima donošenja odluka o bitnim pitanjima za zajednicu; povezivanje svih društvenih aktera u cilju rješavanja zajedničkih problema i stvaranja odgovornog društva; afirmacija i promocija građanskog aktivizma; promovisanje prava i obaveza građana prema ljudima, životinjama i svom okruženju; unapređenje životne sredine i njena zaštita; edukаcija građana, sa posebnim akcentom nа mlade, o značaju očuvanja njihove okoline i odnosa sa ljudima.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.