slide 1
 
slide 4

Zbori nakon izbora - Gazivoda: Ušteda od 200 hiljada eura i poboljšana naplata prihoda, najveći uspjesi nove gradske vlasti

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

Zbori Nakon Izbora Ivan Gazivoda
(Cetinje, 09.11.2018) Odbornik SD-a u Skupštini Prijestonice dr Ivan Gazivoda, bio je sinoć gost treće diskusije u okviru programa ,,Zbori nakon izbora’’ koji organizuje Aktivna zona, u cilju sagledavanja stanja u gradu nakon izbora.
 
Jedna od tema razgovora bio je Zakon o Prijestonoci, a dr Gazivoda je kazao da će u toj partiji biti zadovoljan kada Zakon bude zaživio.
- Smatram da bi lokalnom parlamentu trebalo omogućiti da učestvuje u odlučivanju o projektima koji će se finansirati. Količina novca jeste značajna za grad, kako za tekuće poslovanje, tako i za investicije, što je pomak u odnosu na prethodni period. Što se tiče projekata koji su planirani u ovoj godini nije se mnogo odmaklo ali sam dobio uvjeravanja od gradonačelnika da će novac biti utrošen na pravi način i da će se u naredna dva mjeseca znati gdje je upotrijebljen novac, rekao je Gazivoda, koji očekuje da će u 2019. godini novac biti upotrijebljen za kupovinu Gornjeg Oboda, gdje bi bilo poželjno da se otvore proizvodni pogoni, a ne prostor za magacine.
 
Gazivoda najavljuje da će biti formirana i radna grupa, koja će odlučiti kako na najbolji način privući investitore u tu Biznis zonu, koju će od sad činiti i kompleks bivše fabrike ,,Obod’’.
- Radujem se i Centru za kulturu, a ne slažem se sa ulaganjem u uređenje izložbenog prostora u cetinjskoj pećini, za što je planirano preko dva miliona eura - naveo je Gazivoda, koji smatra da je gradu potrebna i strategija razvoja saobraćaja.
 
On se osvrnuo i na nagomilane dugove Prijestonice od 35 miliona eura za koje smatra da usporavaju razvoj grada.
- Analiza budžeta i utvrđivanje tačnog iznosa dugovanja grada, bili su zahtjevi SD-a u toku procesa stvaranja nove gradske vlasti. Mislim da je to bio bitan zahtjev, kako bismo znali u kojem smjeru možemo planirati sanaciju dugovanja, ali i dalje razvojno planiranje.
 
Govoreći o postizbornoj koaliciji za DPS –om, Gazivoda je rekao da je SD, prije potpisivanja sporazuma, insistirao da se podmladi kadar, gradonačelnik izabere konsenzusom i da se objelodane dugovi.
-Član naše partije je sekretar za finansije u lokalnoj upravi, što je bio naš zahtjev. Naši članovi su i na mjestima zamjenika gradonačelnika, direktora Vodovoda i kanalizacije i Biblioteke, sekretara za kulturu, sport i mlade, kao i na još nekim ključnim funkcijama. Što se tiče njihovog rada i načinjenih pomaka, istakao bih planove za investiranje u sanaciju sekundarnog cjevovoda, a biće uređena i oblast finansiranja sportskih subjekata.
 
Najznačajniji je finansijski momenat, odnosno ušteda od 200 hiljada eura u funkcionisanju lokalne uprave i poboljšana naplata prihoda za 12 % - naveo je Gazivoda koji smatra da su opravdali povjerenje građana jer su pokazali ozbiljnost u svom radu.
 
-Lično mislim da je ovo najbolja varijanta koja je mogla da se desi, posebno sa izborom gradonačelnika -poručio je Gazivoda, koji smatra da je organizovanje ovakvih diskusija veoma korisno za sve građane Prijestonice.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.